donderdag 19 januari 2017

Opticiens steeds vaker doelwit criminelen: 'Het is een trend aan het worden'

Dieven en overvallers slaan steeds vaker toe bij opticiens. Gisteravond werd een vestiging van Hans Anders aan de Burgemeester de Vlugtlaan overvallen, het is zeker het zesde incident bij een opticien in een halfjaar tijd.

Zo werden op 16 november twee opticiens binnen een paar uur na elkaar overvallen. Ook vond er op 22 december een ramkraak plaats bij een opticien in Amstelveen en zorgden inbrekers twee keer voor een enorme schadepost bij een opticien in Diemen.

'Het is een trend aan het worden die al wel een jaar aan de gang is', vertelt Mark Onland, eigenaar van de Amstelveense opticien waar een ramkraak plaats vond. Hij gaat daarom een andere plek zoeken binnen het winkelcentrum. 'En dan nemen we gelijk extra veiligheidsmaatregelen, denk bijvoorbeeld aan mistgeneratoren.'

Driehonderd euro per stuk
Eigenaar Erik Nijenhuis werd bestolen van zeven rekken met elk twaalf brillen van gemiddeld driehonderd euro per stuk. 'Dus reken maar uit.' Hij heeft nu inbraakwerende folie op de ramen laten plakken ('als geprobeerd wordt het raam in te gooien blijf het in een stuk') en glastrildetectie, waardoor het alarm af gaat als het raam beschadigd wordt.

De incidenten zorgen dat opticiens extra waakzaam zijn. Nijenhuis: 'Hier houdt je geen rekening mee als opticien, maar de laatste tijd moet je dat wel gaan doen.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2iMC14D'Het%20is%20een%20trend%20aan%20het%20worden'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten