woensdag 18 januari 2017

Bordjes Hallenkwartier worden weggehaald

De straatnaambordjes met daarop de toevoeging 'Hallenkwartier' worden weggehaald.

Dat heeft de bestuurscommissie van stadsdeel West gisteravond besloten, meldt Het Parool. Om de wijk te promoten en klanten naar meerdere winkelstraten te lokken, werden de bestaande straatnaamborden afgelopen zomer op initiatief van ondernemers vergezeld van een nieuwe met daarop 'Hallenkwartier'. 'Streetbranding' heet dat.

Lees ook: Deel Amsterdam-West heet voortaan (ook) Hallenkwartier

Buurtbewoners rondom de Bellamy- en Kinkerstraat ging tegen de bordjes in protest. Bijvoorbeeld omdat de bewoners niet gevraagd was naar invoering van de nieuwe naam, maar ook omdat het Hallenkwartier vernoemd is naar een commerciële instelling. Bovendien hingen de borden in een te groot gebied. Het stadsdeel gaf geen gehoor en dus stapte buurtbewoner Henk van Dijk naar de Bezwarencommissie.

De commissie oordeelde dat de bordjes onterecht opgehangen zijn. Ze lijken namelijk heel erg op officiële straatnaamborden. En daarom had het stadsdeelbestuur toestemming van het college van burgemeester en wethouders moeten vragen. Dit is niet gebeurd.

West wil daarom nu eerst een draagvlakmeting doen in de buurt. De uitkomsten daarvan worden meegenomen in een voorstel dat aan het college wordt aangeboden. De Stopera dient namelijk ook akkoord te gaan om de bordjes te legaliseren.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2iR0qtr
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten