vrijdag 9 december 2016

Woningen in Jordaan beklad met leuzen tegen Airbnb

Minstens twee huizen in de Jordaan zijn de afgelopen dagen beklad met de tekst 'Stop Massatoerisme'. Volgens omwonenden zijn het woningen die aan toeristen worden verhuurd.

De bekladding staat op de voordeur van een woning aan de Egelantiersstraat en is volgens een omwonende woensdagnacht aangebracht. De tweede verdieping zou volgens buren aan toeristen worden verhuurd. Net zoals deze woonboot aan de Lijnbaansgracht, waar de bekladding al voor een groot deel is verwijderd.

Actievoerders hebben de bekladdingen via de links-activistische website Indymedia opgeëist. Ze schrijven dat de bekladdingen een eerste actie zijn tegen de opkomende trend van het verhuren van woningen aan toeristen. Op de site is ook een lijst gepubliceerd met ruim zestig woningen die illegaal zouden worden verhuurd. 

De actievoerders waarschuwen dat de bekladdingen door zullen gaan totdat er een einde komt aan de permanente verhuur van woningen via sites als Airbnb. De politie geeft aan dat er nog geen aangiftes zijn gedaan van de bekladdingen. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2hbfjnq
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten