woensdag 7 december 2016

Politie geeft straatrovers wederom ultimatum: 'Over een week herkenbare beelden openbaar'

Ze hebben een week de tijd om zich te melden bij de politie, anders worden de straatrovers die op 17 september in Zuidoost toesloegen herkenbaar getoond tijdens Bureau 020.

Op de bewuste zaterdagavond staan de twee slachtoffer in de buurt van station Kraaiennest. Op een gegeven moment raken ze in gesprek met een groep van zo'n tien andere jongens. Na wat gepraat te hebben, besluiten ze om weg te gaan. De slachtoffers vertrekken in de richting van het grasveld naast de flat Kikkenstein. Al snel merken ze dat ze worden achtervolgd. 

Met taser bedreigd
Eenmaal aangekomen op het grasveld zien en voelen ze dat er iets gaat gebeuren. Ze horen gesmoes van de groep en één van die jongens uit de groep roept de latere slachtoffers. Er worden vragen gesteld: Wat kom je hier doen? Waar kom je vandaan? Hij wordt omsingeld en ze voelen door z'n zakken heen. En dan ziet het slachtoffer dat zijn broer even verderop ook bezoek heeft gekregen. Hij wordt bedreigd met een taser. De taser wordt tegen zijn been aangehouden. Hij ziet ook dat de jas en de tas van z'n broer worden afgepakt en dan vlucht de hele groep in een keer weg.

Aanhouding
De jongens bellen na het incident meteen 112. Agenten kunnen snel daarna al een 15-jarige verdachte aanhouden. De politie vermoedt dat de andere jongens ook allemaal minderjarig zijn. Er zijn beelden van mogelijk andere verdachten. Vandaag wordt een deel van die beelden getoond. Er is besloten om de persoon niet herkenbaar in beeld te brengen. Dat doet de politie met een reden: minderjarigen mogen niet zomaar getoond worden.

Amstelveen
De verdachten hebben van het politie een ultimatum gekregen: binnen een week jezelf melden op het bureau, anders worden de beelden alsnog herkenbaar uitgezonden. In september deed de politie hetzelfde: twee tieners die gezocht werden vanwege een straatroof in Amstelveen kregen ook een week de tijd om naar het politiebureau te gaan. De verdachten besloten zich niet te melden, waarop de beelden openbaar werden gemaakt. 

Tips over de nieuwe zaak? Bel met de politie op 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gaNuP2'Over%20een%20week%20herkenbare%20beelden%20openbaar'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten