woensdag 7 december 2016

Luik klaar voor komst Ajax-aanhang: 'Standard-fans zijn een beetje licht ontvlambaar'

Voor Ajax zijn de belangen van de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik verwaarloosbaar. Voor de Belgen is de wedstrijd cruciaal, zowel binnen als buiten het veld.

'De wedstrijd tegen Ajax is op sportief vlak zeker belangrijk voor ons. Het gaat niet makkelijk worden', zegt Phillipe Gerday van de regionale krant La Meuse. Ondanks dat trainer Peter Bosz zijn team niet in de sterkste opstelling zal laten spelen, heeft Gerday ontzag voor Ajax.  'Als die reservespelers Tete, Riedewald en El Ghazi heten, je spreekt over spelers die verleden jaar bij Oranje hebben gespeeld.'

Lees ook: Onrust in en om Arena na brandende fakkels in uit-vak

De supporters van Standard hebben zich de afgelopen weken niet van hun beste kant laten zien. Gezien de reputatie van Ajax-fans in Europa en de gebeurtenissen in de Arena staat daar ook nog wel enige spanning op. Supporters van Standard gooiden tijdens de heenwedstrijd in september brandende fakkels naar beneden die terechtkwamen in een familievak.

'Het probleem was niet het afsteken van het vuurwerk maar het feit dat het in een familievak viel. Het was niet slim van de supporters van Standard om dat te doen. In het stadion verwacht ik niet zoveel problemen', zegt Gerday.

'Maar je kan nooit uitsluiten dat er hooligans of leden van de harde kern van Ajax via hun vrienden van Anderlecht deze kant op komen. De politie heeft de ervaring van twee jaar geleden bij de wedstrijd Standard-Feyenoord. Ik denk dat ze daar op voorbereid zijn, de Standard-fans zijn een beetje licht ontvlambaar.'

abc5media_image_1

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2h6EgTG'Standard-fans%20zijn%20een%20beetje%20licht%20ontvlambaar'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten