woensdag 7 december 2016

Burgemeester stelt team in tegen overlast binnenstad: 'Bewoners gaan het verschil zien'

Er komt een speciaal team van politie en handhavers om de toenemende overlast in de binnenstad tegen te gaan. Het team opereert vanaf de Nieuwmarkt in het Wallengebied.

Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan vandaag aan de gemeenteraad gemeld. Het team moet de leefbaarheid verbeteren en de criminaliteit tegengaan en richt zich vooral op zakkenrollers, drugsdealers en straatrovers.

Waar eerst alleen het Wallengebied was aangewezen als drugsoverlastgebied (DOG), geldt dat nu voor meerdere locaties in het centrum waaronder het Leidseplein. Betrapte dealers krijgen verblijfsverbod opgelegd en mogen zich drie tot zes maanden niet in deze zogenaamde DOGs laten zien.

Niet berekend op 17 miljoen
Ook moet de teams iets gaan doen aan de overlast door de extreme toeristendrukte in het centrum. Binnen de komende zes maanden wil de stad de overlast flink terugdringen die bewoners en ondernemers dagelijks voelen. 'De bewoners gaan het verschil zien op straat', aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Volgens Van der Laan is extreme overlast geen incident meer. Maar het doet zich in sommige gebieden het hele jaar door voor, waarop de politie onvoldoende is berekend. 'De huidige politiecapaciteit is gebaseerd op 800.000 inwoners, waarbij onvoldoende rekening is gehouden met 17 miljoen bezoekers', aldus Van der Laan. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gaZj89'Bewoners%20gaan%20het%20verschil%20zien'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten