zaterdag 22 oktober 2016

UPDATE: Grote brand bij chemisch bedrijf in Westelijk Havengebied

Bij een chemisch bedrijf aan de Ankerweg in het Westelijk Havengebied is vannacht een grote brand uitgebroken.

De brandweer is met veel materieel uitgerukt en adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden. 

Het vuur woedt in een ruimte naast tanks met een zeer brandbare stof. Eerder ging de brandweer er nog vanuit dat de tanks zelf in brand stonden. In die tanks zou een stof zitten die niet te blussen is met water, maar alleen door het vuur af te dekken met droog zand. Volgens een woordvoerder is na verder onderzoek gebleken dat de brand in een ruimte ernaast woedt. De tanks zijn wel warm geworden.

'Wat er precies in de watertank zit is onduidelijk, maar deze brand is waarschijnlijk gewoon met water te blussen', aldus de woordvoerder. 'Omdat de brand bij een chemisch bedrijf woedt, zijn we uitgegaan van het ergste en snel opgeschaald. Er liggen bij een chemisch bedrijf altijd allerlei aanvalsplannen klaar.' De brandweer heeft de brand nog niet onder controle, er is daarom nog altijd een kleine kans dat de brand overslaat naar de tanks met gevaarlijke stoffen. Welke chemische stof precies in de tanks zit, wil de brandweer niet zeggen.

Het vuur woedt bij het bedrijf Chemtura, een internationaal chemieconcern dat in Amsterdam gewasbeschermingsmiddelen produceert.  

Het Hempontplein-veer richting Zaandam vaart op dit moment niet in verband met de brand. Er is een politiehelikopter ingezet om een beter beeld van de situatie te krijgen.

Later meer 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2dKUHCR
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten