zondag 30 oktober 2016

Schöne na missen penalty: 'Die honderd procent score is nu eruit'

Lasse Schöne staat na zijn gemiste penalty gisteravond in de eredivisie niet meer te boek als honderd procent trefzeker. 'Ik heb zelf een aardige kans gehad die er wel in had gemogen. Die honderd procent score is nu eruit, dus dat is een beetje jammer.'

Ajax maakte geen uitgeruste indruk tegen Excelsior, dat met vijf nederlagen op rij in Amsterdam arriveerde. De Amsterdammers voetbalden vooral voor rust in een te laag tempo om de defensie van de bezoekers echt te verontrusten.

Schöne: 'We gingen teveel met de bal lopen, waardoor je hen juist in de wedstrijd laat. Als je juist de bal laat gaan, dan moeten zij veel gaan lopen. Op die manier speel je ze niet kapot. De tweede helft was iets beter, niet goed, maar wel beter.'

De keeper van Excelsior was in de 48e minuut wel kansloos op een afstandsschot van Ziyech, die zo toch weer belangrijk was voor Ajax. Schöne raakte niet veel later de paal en mocht even later een strafschop nemen nadat Jurgen Mattheij spits Dolberg naar de grond had gewerkt.

De Deen nam nauwelijks een aanloop en zag zijn inzet worden gestuit door Muyters. 'Dat was niet nodig, het was wel lekker geweest als je 2 - 0 voor komt, maar we hebben weer de nul gehouden.'