vrijdag 28 oktober 2016

Politie boos op fotograferende omstanders: 'slachtoffer lag voor leven te vechten'

Foto's maken van een verkeersslachtoffer dat er niet goed aan toe is. De politie reageert met ontzetting op de vele omstanders die vanmiddag hun camera pakten om plaatjes te schieten van een motorrijder, die zwaargewond was geraakt bij een val op de Ruys de Beerenbrouckstraat.

'Het slachtoffer lag op dit moment nog te vechten voor zijn of haar leven. Wij hebben liever dat u ons helpt met het respecteren van de afzetting en mogelijke hulpverlening', schrijft de Politie Overtoomse Sluis op Facebook. Het is niet duidelijk of omstanders geprobeerd hebben om onder de afzettingen door te kruipen. Bij een eerder geval in Noord ondervonden agenten zelfs hinder bij een reanimatie omdat omstanders niet op afstand bleven.

Lees ook: Nieuwsgierige omstanders hinderden reanimatie slachtoffer steekpartij

'Familie nog niet in kennis gesteld'
De politie vraagt zich ook af of mensen wel beseffen wat de impact van de foto's kan zijn. 'Ook weet u vaak niet wat de gevolgen zijn de door u gemaakte foto. Het kan zomaar zijn dat familie nog niet in kennis zijn gesteld.'

Bij het ongeluk van vanmiddag raakte de motorrijder zo zwaargewond, dat een traumahelikopter eerste hulp moest verlenen. Het slachtoffer is uiteindelijk met onbekende verwondingen afgevoerd naar een ziekenhuis.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ePCnti'slachtoffer%20lag%20voor%20leven%20te%20vechten'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten