maandag 31 oktober 2016

Nieuw brugdek Leidsebrug op zijn plek gelegd

In de nacht van zondag op maandag is het nieuwe brugdek van de Leidsebrug op z'n plek gelegd. Afgelopen weekend werden de oude brugdelen weggehaald.

'We zijn op dit moment dit brugdek aan het invijzelen. Op die blauwe balk zijn een paar grote vijzels neergezet. En die drukken het brugdek naar voren', zegt een medewerker van bouwbedrijf Bam. Het brugdek weegt zo'n 500 ton. De werkzaamheden zijn nog niet af, vandaag komt de GVB de tramrails op het brugdek leggen. 

Lees ook: Leidsebrug op de schop: twee jaar dicht

Sinds april is de brug afgesloten. Alleen de tram kan er nog overheen. Naast de Leidsebrug ligt een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers. In totaal is de brug voor twee jaar dicht. De fundering van de negentig jaar oude brug is op z'n eind. Om te zorgen dat de brug veilig blijft, moet deze vervangen worden.

Lees ook: Leidseplein verandert in enorme bouwput: 'Ontzettend groot en hectisch'

'Als dit brugdek klaar is, en de trams rijden weer. Dan gaan we aan de linkerkant en de rechterkant ook een deel van het dek maken. Want dan is het nog niet klaar. En dan pas gaan we het verder afwerken. De middenpijler wordt nog helemaal gemetseld en daarna komt de natuursteen er weer op, dat wordt nog helemaal gerestaureerd', zegt een woordvoerder.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2edGuyp
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten