maandag 31 oktober 2016

Jong Ajax op eigen veld hard onderuit tegen VVV

Jong Ajax heeft de eerste thuisnederlaag van het jaar moeten slikken. Op sportpark De Toekomst werd het tegen VVV Venlo liefst 0-4.

De wedstrijd was na een kwartier eigenlijk al gespeeld nadat VVV op 0-2 was gekomen. Clint Leemans opende in de tiende minuut met een wegdraaiend afstandsschot de score. Johnatan Opoku speelde vijf minuten later simpel verdediger Heiko Westermann uit en verdubbelde de voorsprong.

Bij het derde doelpunt, kort voor rust, ging doelman Peter Leeuwenburgh in de fout. Hij liet een schot van Joey Sleegers los en zag tot zijn schrik de bal in het doel verdwijnen. Naast de drie tegendoelpunten was voor Ajax-trainer Marcel Keizer ook het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Pelle Clement in de eerste helft een grote tegenvaller.

Jong Ajax, waar de zieke Abdelhak Nouri ontbrak, drong na rust wat meer aan maar wist de spanning niet meer terug te brengen. In de slotfase bepaalde Opoku met zijn tweede treffer de eindstand op 0-4.