maandag 24 oktober 2016

Dit jaar alleen maar 'Schoorsteen Pieten' in RTL-Sinterklaasprogramma's

De 'Schoorsteen Piet' is vanaf nu de enige Piet die in de RTL-programma’s te zien is. Dat heeft de RTL-directie besloten, na veel gesprekken die zijn gevoerd met zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet.

'In onze visie past Zwarte Piet niet meer in het huidige tijdsbeeld', meldt RTL. 

Schoorsteen Piet, die bij de zender vanaf nu gewoon Piet heet, heeft zwarte vegen op zijn gezicht omdat hij door de schoorsteen komt. De laatste jaren is door de discussie over Zwarte Piet vooral verdeeldheid en onduidelijkheid ontstaan, aldus een verklaring van RTL.

'Voor een deel van Nederland is het beeld van Zwarte Piet discriminerend, terwijl anderen vinden dat Zwarte Piet een onlosmakelijk deel van de traditie is. RTL heeft begrip voor beide standpunten, maar vindt ook dat het in deze discussie niet zou moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar.'

Amsterdam
Bij de intocht in Amsterdam zullen dit jaar 75% van de Pieten alleen maar roetvegen op hun gezicht hebben. Volgend jaar zijn bij de Amsterdamse intocht álle Pieten voorzien van roetvegen, liet burgemeester Van der Laan eerder deze maand weten.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2dB9otx'Schoorsteen%20Pieten'%20in%20RTL-Sinterklaasprogramma's
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten