dinsdag 25 oktober 2016

Daders liquidatie Almere komen mogelijk uit Zuidoost

De politie vermoedt dat de twee mannen die de 56-jarige Ali Motamed vorig jaar december in Almere hebben geliquideerd uit Zuidoost komen.

Uit telefoongegevens is gebleken dat ze mogelijk ergens in het gebied ten zuiden van de Gaasperplas tot aan Gein wonen, zo maakte de politie vanavond bekend tijdens Opsporing Verzocht. Digitaal recherchewerk bracht de link met Amsterdam aan het licht.

Elektromonteur
Ali Motamed werd vorig jaar 15 december rond 6.45 uur vermoord toen hij naar zijn werk vertrok. Het slachtoffer was elektromonteur. Dagen voor de moord wordt er telkens in de straat waar het slachtoffer woonde een BMW gezien, zo blijkt uit bewakingsbeelden. Deze BMW wordt kort na de schietpartij uitgebrand gevonden in Almere-Poort.

Telefoonverkeer
Een uitgebreide analyse van het telefoonverkeer levert voor de politie interessante informatie op. Digitale rechercheurs zien in data een terugkerend patroon. Precies rond de tijdstippen dat de BMW wordt gezien in de straat van Ali Motamed, blijken er zich vanuit Amsterdam Zuidoost ook telefoons te hebben verplaatst naar Almere: hoogstwaarschijnlijk die van de daders. 

Op de dag dat Motamed werd neergeschoten blijven de telefoons de hele dag in de wijk Almere-Poort, waar ook de BMW in brand is gezet. Vermoedelijk hadden de daders in Almere-Poort een schuilplek. Pas in de avond gaan ze terug. Niet veel later verdwijnen de signalen. De telefoons zijn sindsdien niet meer in gebruik geweest. 

Signalementen
De daders worden tussen de 20-25 jaar oud geschat en waren volledig in het zwart gekleed. De langste man is rond de 1.80 meter lang en heeft een breed/stevig postuur. Hij heeft een getinte huidskleur en mogelijk is hij van Antilliaans/Surinaamse afkomst. Hij droeg 15 december 2015 een zwarte muts. 

De kleinere dader is rond de 1.70 meter lang en heeft een tenger postuur. Hij heeft een getinte huidskleur en mogelijk is hij van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij heeft kort zwart haar.

Gouden tip
In het onderzoek is het e-mailadres Martha.c.Jaquez@gmail.com naar voren gekomen. De politie hoopt dat dit mailadres iemand iets zegt. Voor de tip die de moord oplost ligt een beloning van 10.000 euro klaar.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2dG6PGG
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten