zondag 23 oktober 2016

Ajax komt goed weg in De Kuip: 1-1 gelijk tegen koploper Feyenoord

Ajax heeft een punt overgehouden aan De Klassieker. In Rotterdam was het voor de ploeg van Peter Bosz vooral een zaak van tegenhouden, het werd 1-1.

In de eerste helft was het overwicht voor de Rotterdammers. Feyenoord crëerde drie opgelegde kansen maar Kuijt, Botteghin en Basacikoglu faalden alle drie in de afwerking. Ajax kon er eigenlijk maar weinig tegen inbrengen. Een ongevaarlijk schotje van Hakim Ziyech en een harde voorzet voorlangs van Joël Veltman, meer viel er niet te noteren.

Na de rust wist Ajax zich niet meteen te herpakken, Feyenoord bleef de bovenliggende partij en wist Ajax onder druk te zetten. Het doelpunt viel echter aan de andere kant: Kasper Dolberg ontsnapte aan de Feyenoord-defensie en verschalkte keeper Brad Jones met vernuftig stifje.

Feyenoord had de nodige tijd nodig om van de onverwachtse tegentreffer te herstellen. Lang leek Ajax drie onverdiende punten mee naar Amsterdam te nemen. Tot Dirk Kuijt vijf minuten voor tijd raak kopte. Daarmee kreeg de wedstrijd geen winnaar en is het gezien het spelbeeld voor Ajax een gewonnen punt.