zondag 25 september 2016

Taakstraf na gooien van vuurwerk tijdens klassieker

Een 27-jarige man heeft van de rechter een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 91 dagen gekregen nadat hij in februari tijdens de klassieker Ajax - Feyenoord met vuurwerk had gegooid.

De rechtbank veroordeelde de man voor een poging tot zware mishandeling en het in bezit hebben van professioneel vuurwerk, twee zogeheten bangers. De man gooide op 7 februari in de Arena met het vuurwerk, wat daardoor in het supportersvak daaronder terechtkwam. Een supporter heeft daardoor letsel aan zijn gehoor opgelopen.

Lees ook: In totaal negen aanhoudingen rond klassieker

Op zitting vertelde de gooier dat hij begreep dat het afsteken van vuurwerk een risico vormt, maar dat het niet zijn bedoeling was dat het vuurwerk in het supportersvak terechtkwam. De rechtbank is van mening dat bij het afsteken van vuurwerk in een druk en vol voetbalstadion de kans bestaat dat zwaar lichamelijk letsel voor aanwezigen ontstaat. Naast de taakstraf legde Ajax de supporter ook een stadionverbod van vijf jaar op.

Tijdens de klassieker in februari werd ook een pop van Kenneth Vermeer opgehangen. De supporter die hiervoor verantwoordelijk was kreeg van de rechter een taakstraf van 60 uur en van Ajax een tweejarig stadionverbod. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2dtaw2a
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten