zaterdag 24 september 2016

Omwonenden Staalmanpark gedupeerd door 'landroof'

Omwonenden van het Staalmanpark in Nieuw-West voelen zich in het ootje genomen door het stadsdeelbestuur. Hen was een groter openbaar park beloofd, maar het is alleen maar kleiner geworden.

Volgens plannen voor de herinrichting van enkele jaren geleden zouden enkele flatgebouwen wijken voor groen. 'Het park zoals het nu is zou doorgetrokken worden, die twee flats zouden gesloopt worden, daar zou het park groter worden, bijna verdubbeld', aldus bewoonster Marieke Kerstens.

Gerenoveerd
In plaats van te slopen, worden de gebouwen nu echter gerenoveerd. De stukken groen tussen de gerenoveerde flats in zijn afgesloten en niet openbaar, zoals vroeger. Wat erop neerkomt dat de totale hoeveelheid openbaar groen in de buurt zelfs gedaald is en daarmee ook de speelruimte voor kinderen.

'Ons is het bekend gemaakt in juni dit jaar', vertelt bewoner Thomas Wildner. 'Tot dan toe was het verhaal dat de flats gesloopt zouden worden. Ik dacht dan hebben ze hun ruimte binnen en nu hoeven ze niet meer terug te leveren. Landroof was mijn eerste idee.'

Bezoek
Komende dinsdag brengt de bestuurscommissie van Nieuw-West een bezoek aan het Staalmanpark om met de bewoners te praten over de situatie.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ddfsJ5'landroof'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten