zaterdag 24 september 2016

Alle plannen voor garage Kempering 'voor de kat zijn viool'

Mensen die nieuwe plannen hebben bedacht voor garage Kempering in Zuidoost hebben het idee dat ze dit voor niks hebben gedaan.

Het stadsdeel riep in een laatste poging om sloop af te wenden een paar maanden geleden nog op met een goed idee te komen. Vijf plannen zijn binnen twee weken na het indienen al afgekeurd. Volgens betrokkenen stuurde het stadsdeel al langer aan op sloop van het pand. Ze vragen zich af waarom er dan toch om ideeën is gevraagd. 

Lees ook: 'Parkeergarage Kempering heeft historische waarde'

'Ik had het idee om hier een bedrijfsverzamelgebouw en een museumverzamelgebouw van te maken', vertelt buurtbewoonster Jeannet Reset. Maar het plan ging niet door. 'Voor de kat zijn viool is geloof ik de nette variant van een wat plattere die ik ook ken. Je steekt er een hoop energie in, andere plannenmakers hadden er ook echt cash ingestopt.'

Opheldering
Was de oproep voor initiatieven puur voor de vorm of niet? Dat is wat D66-Raadslid Bart Vink ook wil weten. 'Als het niet kan, dan houdt het ook een keer op. Maar ik vind het wel belangrijk dat als je mensen vraagt om initiatieven, vraagt om ideeën, dat je daar ook serieus naar kijkt.'

Het stadsdeelbestuur in Zuidoost komt binnenkort met antwoord op de vragen over de besluitvorming rond het afkeuren van ingediende plannen. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2d8xZVq'voor%20de%20kat%20zijn%20viool'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten