vrijdag 26 augustus 2016

Uitmarkt van start op vol Museumplein: 'Supergezellig'

Het culturele seizoen is vrijdagavond officieel begonnen met de start van de 39e editie van de Uitmarkt op het Museuplein.

Tijdens de Uitmarkt, die tot en met zondag duurt, zijn meer dan 350 gratis optredens te zien. Jong talent staat ook dit jaar weer centraal. Behalve op het Museumplein zijn er ook voorstellingen op locaties rondom het Leidseplein.

'Spannend, allereerst is het heel mooi weer. Daar zijn we heel blij mee, het is niet te warm', vertelt Frans van der Avert van Stichting Uitmarkt. 'De Uitmarkt is uiteindelijk geslaagd als ik vind dat alle mensen die hier komen nu in het nieuwe seizoen naar een voorstelling gaan. Want daar is de Uitmarkt voor, om belangstelling op te wekken voor het nieuwe culturele seizoen.'

Waterpunten
Vanwege het warme zomerweer heeft de Uitmarkt extra maatregelen getroffen. Zo zijn er openbare waterpunten en staan er terrassen met schaduw. Bij de EHBO is voldoende capaciteit om bezoekers die last hebben van de warmte te helpen.

De opening trok veel mensen naar het Museumplein. 'Ik had niet verwacht dat het echt zo'n festivalsfeer zou hebben, dat vind ik wel heel leuk. Echt met eettentjes en barretjes.' Een ander: 'Het is superleuk, supergezellig. Ik kijk uit naar het einde van de avond, dat alle gezellige artiesten hier naar toe komen. Supergezellig!'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2bn69TZ'Supergezellig'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten