woensdag 30 maart 2016

Rechter: Datacentrum niet verplicht koeling aan te passen

Als het aan de gemeente ligt moet een groot datacentrum 'energiezuiniger' werken, maar de rechter is het er niet mee eens.

Voor het datacentrum werd door de gemeente begin 2014 bepaald dat voor een deel gebruik moest worden gemaakt van koeling van de ICT-apparaten met koude buitenlucht in plaats van mechanische koeling. Het bedrijf vond echter dat deze regel niet opgelegd had mogen worden en stapte naar de rechter.

'Het blijkt wederom dat de gemeente niet de juiste handvatten heeft om daadkrachtig op te treden tegen energieverspilling', reageert een teleurgestelde wethouder Abdeluheb Choho. 'Ik heb dit al eerder aangekaart bij het Rijk. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu is nu aan zet om de regels aan te passen.'

Volgens de gemeente is de jaarlijkse besparing die het bedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, met de koeling met koude buitenlucht zou halen vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van vijfhonderd woningen. De gemeente denkt nog na over mogelijke vervolgstappen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1SmwhcI
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten