dinsdag 29 maart 2016

Oplichter breekt drie nekwervels op vlucht voor politie

De politie heeft vorige week een 27-jarige Amsterdammer aangehouden wegens oplichting. Kort voor de aanhouding brak de man drie nekwervels.

De oplichter adverteerde op een sekswebsite en liet zijn slachtoffers geloven dat ze snel duizend euro konden verdienen. Zij moesten daarvoor meerdere telefooncontracten afsluiten en de bijbehorende telefoons aan hem overdragen. De contracten zouden vervolgens weer ongedaan worden gemaakt, maar dat gebeurde niet.

Nadat de slachtoffers drie of meer telefooncontracten afsloten en de telefoons inleverden bij de adverteerder moesten ze ook een Macbook Pro op afbetaling kopen. Ook werd veelvuldig gebeld naar een duur 0900-nummer. De slachtoffers werden opgescheept met een schuld die tot meer dan 10.000 euro opliep.

Sprong uit raam
Rechercheurs beukten de deur in van een huis aan de Amstel, maar daar was de oplichter niet. Bij een tweede huis in Haarlem hadden ze meer succes, maar de verdachte sprong van drie hoog uit het raam. Hij brak drie nekwervels en werd later gevonden in een parkje. De beelden zijn vanavond om 21.30 uur ook te zien in het programma Opgelicht op NPO1.

Vanavond in AVRO TROS OPGELICHT: Adverteerder op sekswebsite licht slachtoffers voor duizenden euros op Vorige week hebben onze rechercheurs een 27-jarige Amsterdamse oplichter aangehouden. Vele slachtoffers - hij adverteerde op een sekswebsite en deed mensen geloven dat ze snel veel geld konden verdienen - deden aangifte maar misschien zijn meer mensen slachtoffer geworden van zijn praktijken en schamen zich hiervoor. Herken je je in onderstaand verhaal? Meld je dan alsnog want hoe meer aangiftes hoe beter! De oplichter adverteerde op een sekswebsite en liet zijn slachtoffers geloven dat ze snel 1000 euro konden verdienen. Zij moesten daarvoor meerdere telefooncontracten afsluiten en de bijbehorende telefoons aan hem overdragen. De contracten zouden vervolgens weer ongedaan worden gemaakt door de ‘zwager’ van de adverteerder. Het lijkt te mooi om waar te zijn….en dat was het ook. Nadat de slachtoffers drie of meer telefooncontracten afsloten en de telefoons inleverden bij de adverteerder moesten ze nog ‘even’ een Macbook Pro op afbetaling kopen. Ze kregen 100 euro mee voor de eerste kosten. Wanneer het afreken moest plaatsvinden, ging de man zogenaamd even pinnen en kwam of niet meer terug of rekende af met vals geld. De contracten werden niet ongedaan gemaakt, want die zwager bestond natuurlijk helemaal niet. Er werd veelvuldig gebeld naar een duur 0900-nummer. Zijn slachtoffers bleven dus met lege handen achter en werden opgescheept met een enorme schuld die tot meer dan 10.000 euro opliep. AVRO-TROS Opgelicht voorzag de recherche van aanvullende informatie over deze zaken. Kijk vanavond om 21.30 uur - ná Opsporing Verzocht – op NPO 1 voor het uitgebreide verslag over deze oplichter en de politieactie die daarop volgde. Ben of ken je iemand die ook zo opgelicht is? Doe dan alsnog aangifte!

Geplaatst door Politie Amsterdam op dinsdag 29 maart 2016


from AT5 - nieuws http://ift.tt/1Myx1P4
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten