donderdag 31 maart 2016

'Dienst Speciale Interventies in conflict met politietop'

De Dienst Speciale Interventies (DSI), waar de interventie-eenheid en de arrestatieteams onder vallen, heeft het aan de stok met hun eenheidschefs. Ook is er sprake van onderbezetting en een tekort aan budget.

Dat meldt De Telegraaf. De leden van de DSI beschuldigen hun chefs van 'machtsmisbruik' en het 'tegen elkaar opzetten van mensen'. 'De sfeer op de werkvloer is volledig verziekt', zegt een bron tegen de krant. 'Er zijn tal van aanvaringen tussen chefs en de manschappen.'

Ook is er een tekort aan zo'n vijftig mensen. Er is geen nieuwe instroom. De zwaarste interventie-eenheid van de DSI zou hierdoor 18 uur per dag aan het werk zijn. Verder vermoeden de leden dat de aan de eenheid beloofde twintig tot dertig miljoen euro zijn gebruikt voor andere doeleinden.

In gesprek
Een woordvoerder van de politie erkent dat er sprake is van een hoge werkdruk bij de DSI. Het extra geld zou gebruikt zijn voor de aanschaf van middelen en het uitbetalen van overuren. 'De leiding betreurt de situatie en gaat in gesprek met de betreffende collega's.'

De politie gaf onlangs nog een video vrij van een aantal spectaculaire oefeningen van de interventie-eenheid van de DSI, die opgezet is om terrorisme te bestrijden.

Lees ook: Verscherpt toezicht politie na aanslagen Brussel



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1RPIjOl'Dienst%20Speciale%20Interventies%20in%20conflict%20met%20politietop'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten