dinsdag 29 maart 2016

Bewoners Geuzenveld tussen troep en asbest: 'Ze hebben ons belazerd'

Tientallen bewoners van de Nolenstraat in Geuzenveld voelen zich belazerd door woningcorporatie Stadgenoot. Hun woningen worden gerenoveerd, maar dat gaat niet altijd volgens plan.

Zo duurt het vaak langer dan de beloofde zes dagen en is er asbest gevonden. 'Ze hebben ons gewoon belazerd dat je in je huis kunt wonen, want zelfs een kleine hond zou er niet eens kunnen slapen. Ze hadden ons gewoon gratis een wisselwoning moeten geven, voor al die kleine kinderen, zieke mensen', vindt een bewoonster.

Stadgenoot laat in een reactie weten dat de asbest die in een aantal woning is gevonden absoluut veilig is. Er is een gespecialiseerd team is ingeschakeld voor de sanering. De SP heeft om opheldering van de wethouder gevraagd. 'Asbest is echt een sluipmoordenaar, dus we moeten daar geen gedoe mee hebben', stelt raadslid Erik Flentge.

De bewoners krijgen overigens wel een compensatie van ruim vijfhonderd euro. Voor ruim tweehonderd euro kunnen ze ook naar een andere woning, zolang de verbouwing duurt. Maar veel bewoners hebben dat niet gedaan. 'Ze hadden niet gezegd dat het zo'n troep zou worden. Dit had ik niet verwacht.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1RID7sa'Ze%20hebben%20ons%20belazerd'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten