zondag 28 februari 2016

Zorgen om flikkerend kunstwerk in Zuid: 'Veroorzaakt epileptische aanvallen'

Bewoners rond het 'koeienveldje' aan de Theophile de Bockstraat in Zuid zijn niet te spreken over een kunstwerk dat het stadsdeel in hun wijk wil plaatsen. Ze vinden het kunstwerk lelijk en ook nog eens gevaarlijk.

Westland Wells heet het kunstwerk van Femke Schaap dat in drie delen geplaatst gaat worden om de groene strook te verbinden. 'Er komen voor de beeldvorming drie grote betonnen kunstwerken met drie grote masten waar videoprojecties op geschenen wordt. En dat gedurende de hele nacht en dat gedurende 20 jaar', zegt buurtbewoonster Angela Schenk.

Maar waar de bewoners zich het meest zorgen over maken is de veiligheid op het plein, die zou door het kunstwerk in gevaar komen. 'We hebben hier op het fietspad regelmatig aanrijdingen gehad. Het kunstwerk is bedoeld om op te spelen. We hebben er mensen naar laten kijken en die zeggen dat de kinderen er konden stikken. Dat is nu enigszins aangepast maar de kinderen kunnen er nog steeds opklimmen en vanaf donderen.' 

Epileptische aanvallen
Schenk legt nog eens uit wat het bezwaar is tegen de videoprojecties. 'We hebben een neuroloog ingeschakeld, die heeft aangegeven dat er risico's zijn. Er kunnen epileptische aanvallen worden opgeroepen door deze videoprojecties.'

Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel ziet ondanks al het bezwaar geen reden om af te wijken van het besluit om het kunstwerk te plaatsen. 'Ik snap het als mensen zich druk maken over veiligheid, daar is ook naar gekeken. Er is ook naar het licht gekeken in verband met de epileptische aanvallen die het zou kunnen veroorzaken. Maar dat is niet aan de orde'.

De buurt en het stadsdeel gaan 15 maart nog eens met elkaar in gesprek. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1UsJFAM'Veroorzaakt%20epileptische%20aanvallen'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten