donderdag 25 februari 2016

Nog twee artikelen fraudeprofessor UvA ingetrokken om vervalste data

Opnieuw zijn publicaties van fraudeprofessor Jens Förster ingetrokken door het wetenschappelijke tijdschrift waarin ze verschenen. Het gaat om twee artikelen die 'hoogstwaarschijnlijk vervalste data bevatten'.

De voormalige UvA-hoogleraar sociale psychologie zou tussen 2007 en 2014 een grote hoeveelheid onderzoeksgegevens hebben gemanipuleerd. Acht van zijn artikelen werden tot nu toe ingetrokken. Nu zijn daar nog eens twee publicaties bijgekomen. Beide verschenen in het gerenommeerde Journal of Experimental Psychology: General. Dat meldt de website Retraction Watch.

Lees ook: 'UvA-hoogleraar Förster manipuleerde meer onderzoeken'

Förster houdt ondertussen stug vol dat hij onschuldig is aan manipulatie van data. Het rapport dat over hem werd geschreven in opdracht van de UvA noemt hij volstrekt onacceptabel. 'De statistische methoden die worden gebruikt zijn foutgevoelig, gebrekkig en waarschijnlijk ongeldig'.

Lees ook: UvA onderzoekt onderzoekgegevens hoogleraar Förster

Overigens is hiermee waarschijnlijk nog geen einde gekomen aan de lijst van gemanipuleerde onderzoeken. Nog zeker twee artikelen worden onderzocht. In mei volgt daarover een oordeel, meldt Folia.

Lees ook: 'Hoogleraar Förster van UvA manipuleerde onderzoeksgegevens'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1WKYn4C
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten