donderdag 25 februari 2016

Koningsdag weer met grote feesten buiten centrum

De vergunningen voor de feesten op Koningsdag zijn verdeeld, en net als voorgaande jaren zijn er veel grote dancefeesten buiten het centrum. Zo probeert de gemeente de binnenstad te ontzien van een te grote mensenmassa.

Er staan negen grote festivals in de planning waar kaarten voor verkocht worden. In bijna alle stadsdelen is een groot feest. In Noord op het NDSM-terrein is het feest Voltt Vrijhaven, in het Arenapark in Zuidoost Oranjefeest, op het Meerpark in de Watergraafsmeer is een nieuwe editie van Loveland van Oranje, op strand Blijburg Oranjebloesem, in de RAI in Zuid is het Kingsland Festival en even verderop in het Olympisch Stadion het Nassau Festival. Ook nabij station Sloterdijk Sloterdijk is ook een aantal feesten: op de Naritaweg Kingsday Open Air, op de Contactweg Thuishaven Koningsdag en op de Zaventumwegweg. 

Vrijwel alle feesten zijn dichtbij stations. Er worden pendelbussen vanaf Centraal Station voor het Oranjebloesem-feest op IJburg. Vanaf het Amstel Station gaan er pendelbussen naar Loveland, daar vlakbij is station Science Park, maar die wordt afgesloten om de toestroom van de gasten zo ordentelijk mogelijk te laten verlopen.

Mocht je naar zo'n feest willen, morgen begint de voorverkoop. Er zijn overigens ook veel feesten in de binnenstad waar je niet voor hoeft te betalen.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1WL7nGY
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten