maandag 29 februari 2016

Investeerder wil bod doen op Perry Sport

Investeringsmaatschappij Convent Capital is een bod aan het voorbereiden op Perry Sport, voor een doorstart van alle zeventig vestigingen van de sportartikelenketen. Dat bevestigde Maarten Meijnen, een van de oprichters.

Convent heeft daarbij alleen interesse in Perry en niet in Aktiesport. Ook dat bedrijf is onderdeel van het onlangs failliet verklaarde Unlimited Sports Group (USG). 'Perry is een sterk merk, met veel historie. We denken dat we er, wellicht in afgeslankte vorm, een winnend verhaal van kunnen maken', aldus Meijnen. Hij merkte daarbij op dat Perry ,,niet de onderkant van de markt aanraakt'', zoals Aktiesport 'dat toch wat meer doet'.

Lees ook: Perry Sport en en Aktiesport nu ook echt failliet

Een woordvoerder van de bewindvoerders van USG liet weten dat deze week uitnodigingen uitgaan naar 'alle serieuze partijen' die belangstelling hebben getoond. Deze dagen wordt er een selectie gemaakt.

USG bestaat pas sinds 2006. Maar de eerste winkel van Perry Sport, de bekendste keten van het bedrijf, opende al in 1866 de deuren in de Kalverstraat. Perry&Co was een tijd lang eigendom van De Bijenkorf. De keten werd in 1978 samengevoegd met Bijenkorf-dochter Sporthuis Centrum tot Perry Sport.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1Qo1ejM
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten