donderdag 25 februari 2016

Club Closure sluit per direct de deuren

Club Closure aan de Rozengracht gaat per direct dicht. De eigenaren van de nachtclub zien geen andere optie, na een opeenstapeling van financiële tegenslagen.

De laatste twee maanden ging het zo slecht dat zij het hoofd niet langer boven water konden houden. De club werd in december getroffen door een kleine brand in de opslagruimte. Daarna kwam de club onder 'zwaar toezicht' van de gemeente te staan. Op 25 december had de club diverse veiligheidsaanpassingen gedaan om te voldoen aan de richtlijnen van de gemeente. 'Wij waren euforisch toen wij op vrijdag groen licht kregen om open te gaan', aldus eigenaren Joey Muilwijk en Oliver Louw op Facebook.

Begin dit jaar moest de club opnieuw flink investeren in het oude pand om aan de normen van de gemeente te voldoen. Daarbovenop kregen zij klachten van buurtbewoners vanwege een 29 uur durend feest vanwege het 1-jarig bestaan van de club, waarna er moest worden gezorgd voor verbeterde geluidswering. Eind januari bleek de elektriciteit in de club niet meer te werken, waarna een optreden van Moodymann op het allerlaatste moment moest worden verplaatst naar de Westerunie.

De club moest enkele weken sluiten om de nodige aanpassingen te doen aan de elektriciteit en de geluidsisolatie. De club leed grote financiële schade door tal van investeringen in het pand, het annuleren en verplaatsen van shows, het niet niet meer kunnen exploiteren van de club sinds eind januari en de doorlopende huur.

De eigenaren geven aan alles eraan gedaan te hebben om de club open te houden, maar dit is dus niet gelukt. 'Wij willen onze welgemeende excuses aanbieden dat wij aan jullie niet eens meer een waardig afscheid kunnen geven. Helaas zijn wij niet in staat geweest om de situatie op te lossen. Met pijn in ons hart nemen wij nu afscheid en bedanken wij ons hechte team.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1oK05sG
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten