vrijdag 26 februari 2016

'Bierfiets verbieden mag helemaal niet'

Het verbieden van de bierfiets mag helemaal niet, omdat een verbod in strijd is met Europese regelgeving. 'Er zijn hogere regels die gelden boven gemeenteverordeningen', aldus aanbieder Limobike.

Dat meldt Het Parool. Ondernemers die zich richten op toeristen worden met een dergelijk verbod belemmerd door de voorgenomen wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), aldus een woordvoerder van het bedrijf. Limobike kwam na inwinnen van juridisch advies tot de conclusie dat onder een groepsfiets ook tandems en twee zitjes vallen. De exploitanten hopen dat de gemeenteraad, die het bierfietsverbod op 17 maar bespreekt, naar hun argumenten zullen luisteren.

Het stadsbestuur besloot afgelopen december dat de bierfiets vanaf komende zomer verbannen moet worden uit de binnenstad. Met het verbod leek er een einde te komen aan een lange discussie rondom de overlast van de trapbars. Toch lieten bierfietsondernemers al weten creatief met de maatregelen om te zullen gaan. Bovendien vrezen de omringende stadsdelen dat de bierfiets zich nu naar hun wijken zal verplaatsen.

Limobike vindt het verbod een overdreven maatregel van de burgemeester. 'en verbod belemmert ons in ons functioneren. Als het de stad erom te doen is de overlast te beteugelen, kan een vergunningensysteem ook heel goed werken. Door aan een vergunning voorschriften en beperkingen te verbinden, kan dat ook worden bereikt.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/210cJzo'Bierfiets%20verbieden%20mag%20helemaal%20niet'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten